9 procent btw berekenen

9 procent btw berekenen kun je met onderstaande 9% BTW calculator. Deze geeft je een overzicht van de juiste bedragen zodat je geen fouten maakt bij het verwerken van de gegevens.

9% BTW calculator

Vul het bedrag in een vak in en klik op de achter dit vakje!

Wat? Bedrag Bereken
Ex BTW
De BTW
Inc. BTW

(gebruik een punt ( . ) als decimaal teken. Voorbeeld 10.00)

Hoe werkt 9 procent btw berekenen

9 procent btw berekenen kan met bovenstaande tool op drie verschillende manieren. Je kunt berekenen via de volgende opties:

  • Vanaf EX BTW;
  • Vanaf het BTW bedrag;
  • Vanaf het inc. BTW bedrag.

Vul het bedrag in waar je vandaan wilt rekenen, vervolgens druk je op de = achter het bedrag. De andere velden zullen zichzelf vervolgens invullen.

Ben je benieuwd wanneer je gebruik moet maken van 9 % BTW en wanneer van 21 of 0? Bekijk het op het BTW Tarieven overzicht van Belasting-dienst.nl

9 procent btw berekenen

Onze Calculators

We hebben op de website nog verschillende andere calculators, bekijk ook onze 21% BTW calculator. Bereken het standaard BTW tarief uit met deze calculator

Het 9% BTW Tarief

De BTW (dat staat voor Belasting Toegevoegde Waarde), is belasting die wordt geheven op goederen en diensten in Nederland. Het standaard tarief in Nederland is 21%. Er zijn wel een aantal goederen en diensten die een verlaagd tarief hebben. Dit zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen (eerste levensbehoefte).

Daarnaast is het ook van toepassing op Kranten & Tijdschriften, kunstwerken en podiumkunsten/cultuursector.

De overheid heeft het lage btw-tarief van 9% in het leven geroepen om de prijs van bepaalde essentiële goederen en diensten voor consumenten te verlagen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat boodschappen een stuk goedkoper worden. Dit kan weer helpen voor de mensen met een lager inkomen.

Daarnaast helpt de overheid ook nog sectoren als de culturele sector en de uitgeverijindustrie door het verlaten van hun BTW.

Het lage btw-tarief van 9% is van toepassing op een beperkt aantal goederen en diensten in Nederland. Het is belangrijk om te weten welke goederen en diensten onder het lage tarief vallen, zodat bedrijven de juiste btw kunnen berekenen en afdragen. Bedrijven die twijfelen over welk btw-tarief van toepassing is op hun goederen of diensten, kunnen contact opnemen met de belastingdienst voor advies.