21 procent btw berekenen

21 procent btw berekenen kun je met onderstaande 21% BTW calculator. Deze geeft je een overzicht van de juiste bedragen zodat je geen fouten maakt bij het verwerken van de gegevens.

21% BTW calculator

Vul het bedrag in een vak in en klik op de achter dit vakje!

Wat? Bedrag Bereken
Ex BTW
De BTW
Inc. BTW

(gebruik een punt ( . ) als decimaal teken. Voorbeeld 10.00)

Hoe werkt 21 procent btw berekenen

21 procent btw berekenen kan met bovenstaande tool op drie verschillende manieren. Je kunt berekenen via de volgende opties:

  • Vanaf EX BTW;
  • Vanaf het BTW bedrag;
  • Vanaf het inc. BTW bedrag.

Vul het bedrag in waar je vandaan wilt rekenen, vervolgens druk je op de = achter het bedrag. De andere velden zullen zichzelf vervolgens invullen.

Ben je benieuwd wanneer je gebruik moet maken van 21 % BTW en wanneer van 9 of 0? Bekijk het op het BTW Tarieven overzicht van Belasting-dienst.nl

BTW Uitrekenen.com

21 procent btw berekenen

Waarom online 21 procent btw berekenen?

Je zult misschien denken “Waarom online 21 procent btw berekenen?”, je kunt dit ook doen op een rekenmachine… Het is echter zeer belangrijk dat alle berekeningen kloppen. Als je een fout maakt heeft dit grote gevolgen. Deze gevolgen zijn dan niet alleen voor jezelf maar ook voor de partij waar je bijvoorbeeld het factuur heen gestuurd hebt.

Bij het ontdekken van de fout moeten beide bedrijven een correctie doorvoeren. En het kan daarbij ook gebeuren dat dat gebeurd is in het afgelopen kwartaal. Mocht dit het geval zijn moet er een hele nieuwe correctie doorgevoerd worden bij de Belastingdienst.

Doordat je in bovenstaand systeem eenvoudig het bedrag in het juiste vakje kunt invullen & op de ‘=’ achter dit bedrag kunt drukken kun je zeer eenvoudig de juiste bedragen zien. Het is zelfs mogelijk om te rekenen vanaf een BTW bedrag. Voorkom fouten en sla deze pagina op zodat je nooit fouten maakt bij het uitrekenen van de BTW.

Andere Calculators

We hebben op deze website ook nog meer calculators waaronder de 9% BTW calculator. Deze is ook erg handig voor het gebruiken bij producten waar 9% BTW op zit.

Het 21 procent BTW tarief

In Nederland geldt het standaard 21% BTW tarief. Dit tarief wordt gebruikt voor de meeste goederen en diensten. Dit tarief is geldig voor zowel binnenlandse als Buitenlandse transacties (grensoverschrijdende transacties).

Echter is er wel een uitzondering op het 21% BTW tarief namelijk het 9% BTW tarief. Hier vallen bepaalde goederen en diensten onder. Hier vallen bijvoorbeeld gezondheidsdiensten onder maar ook boeken, tijdschriften en kranten.